Een metaalallergie is een allergie die je hebt voor eigenlijk alle metalen die er zijn. Zelfs zilver of goud kan je niet verdragen.

Bij een metaalallergie worden er in je lichaam verbindingen gevormd die door het afweersysteem als vreemd worden herkend, je lichaam vormt zich hier dan een reactie tegen met bijvoorbeeld een ontsteking.  Een rode en geirriteerde huid die jeukt komt veel voor. Ook kan de huid open gaan waarbij wit of geel vocht (pus) vrij komt. 

Vooral veel meisjes hebben hier last van als ze oorbellen krijgen. Door alle ellende en pijn van de ontstoken oorbelgaatjes laten ze daarom hun gaatjes vaak dichtgroeien. Dit hoef je zeker niet te doen! 

Titanium geeft deze vervelende ontstekingen niet. Titanium is allergievrij. Het is nikkelvrij. Het is uitermate geschikt voor oorbellen omdat het metaal een zeer licht gewicht heeft.
Het is aan te raden om gelijk titanium schietoorbellen te gebruiken als je een vorm van allergie verwacht. Beter voorkomen dan genezen!  

Heb je al oorbellen en gaan je oorbelgaatjes steeds ontsteken probeer dan titanium oorbellen. Hou deze zolang in tot je oorbelgaatjes weer helemaal rustig zijn geworden. Ontsmet je oorbelgaatjes ook dagelijks en draai ze weer rond net als in de eerste zes weken toen je net oorbellen had laten schieten.  

 
Foto